Fordelene ved slæbetogsystemer

Siden starten af ​​lean produktion i Japan i 1960'erne har slæbetogsystemer stået for slanke processer, clocked logistik og trafikdæmpet intralogistik.

I produktionen muliggør disse trækkende køretøjer med transportvogne efterspørgselsorienteret forsyning og bortskaffelse af materialer efter mælkeløbsprincippet.

HURTIGE LINKS

Da de kan sammenlignes med et togsystem i offentlig transport, omtales de også som logistiktog eller bugsertog. På tværs af alle sektorer - fra bilindustrien til logistiksektoren - er virksomheder i stigende grad afhængige af slæbetog til intern transport.
 

Hvorfor brugen af ​​slæbetog er umagen værd

Figur: Eksempel på køreplan for et slæbetog mellem stationen og mellemstationerne 

 

Træktogets fordele på et øjeblik​ 

Skiftet fra konventionelt drevet produktionslogistik til brug af moderne intern materialeforsyning ved hjælp af et slæbetogsystem medfører mange fordele.
 
  • Trafikdæmpende
  • Mere sikkerhed i lagertrafikken
  • Øget forsyningssikkerhed
  • Øge produktionen med samme produktionsområde
  • Individuel produktion for mere produktvariation
  • Økonomiske fordele
  • Ergonomisk arbejde

Få ro på logistiktrafikken

Logisk. Et slæbetog betyder væsentlig mindre trafik end flere gaffeltrucks. Det støjer mindre, bruger mindre energi og har lavere drifts- og serviceomkostninger. På grund af deres cykliske drift opnår de en stabilisering og kontinuitet i de interne transportprocesser.

 

Reduktion af sikkerhedsrisici

 

Undgåelse af arbejdsulykker er et relevant aspekt for smidig intralogistik. Det er let at forstå, at et enkelt slæbetog betyder mere sikkerhed end flere individuelle køretøjer, der krydser i produktionen.

mere sikkerhed

  • til lageret
  • for de transporterede varer og
  • især for personalet
Brugen af ​​slæbetog fører til en bedre reguleret, koordineret trafik i virksomheden.
 

Forøgelse af leverings- og procespålidelighed

 

Den stabile og produktionssynkrone materialeforsyning er bestemt af produktionstidspunktet. En specificeret cyklus laver definerede tidsspecifikationer for levering af materiale til mellemstationerne. Sådan bestemmes antallet af ture og slæbetogernes rejsetider.

Procespålidelighed betyder at etablere en proces, der er så enkel og let reproducerbar som muligt, som gør fejl let sporbare og kører pålideligt.

Forøgelse af produktionen med samme produktionsområde​

 
Et typisk behov for indkøb af et slæbetogsystem opstår ud fra målet om at øge produktionen - med samme produktionsareal. Tugger-tog bruges især til at forsyne montagepladser, hvor en lang række forskellige materialer med korte rækkevidde er tilgængelige på den trange plads og skal efterfyldes regelmæssigt og hurtigt.

 

 

 

Individualisering af produktionen og øget produktudbud

Din produktion kræver flere dele, mange forskellige dele, mere variation – f.eks
Eksempel relateret til varianter eller farver. Digitalt styret kan slæbetoget hjælpe, fordi det bringer små mængder i produktion på det rigtige tidspunkt og i den rigtige rækkefølge.

 

 

Omkostningsreduktion, økonomiske fordele

Med omlægningen til slæbetogsystemer reduceres også den bundne kapital. Færre køretøjer og tilhørende materielle ressourcer er nødvendige for at sikre produktionen. Sammenlignet med ren gaffeltrucksdrift reduceres manuelle aktiviteter ved transport af materialer med slæbetog. Med optimal planlægning kører slæbetog på faste strækninger og skaber dermed mere gennemsigtige processer. De vender altid tilbage til samme udgangspunkt efter en målbar tid, så ankomsten af ​​næste leverance til produktionsstedet kan beregnes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ergonomisk arbejde

Håndteringen af ​​et slæbetog er meget ergonomisk, fordi medarbejderne bruger mindre tid på at sidde. Konstruktionen af ​​tuggertog sikrer ergonomisk arbejde med en optimal arbejdshøjde og nem adgang til containerne.
 

 

 

 

Strømlin din logistikproces

Neris smidige og kompakte slæbetogløsninger er et fremragende valg til gaffeltruckfrie miljøer. Du undgår kompleksiteten i at sekventere leverancer til produktionslinjen fra bunden.


På de følgende sider finder du mere detaljeret information om vores produkter og slæbetogsystemer.